Ensiaskeleita kurssin luomiseenKurssien luominen


Opetushenkilöstö saa käyttöönsä materiaalipohjia palveluportaalin​ kautta. Palveluportaalin välityksellä voi tilata myös apua mm. Moodleroomsin käyttöönottoon ja sisältöjen luomiseen. Moodlerooms-ohjeita on koottu laajemmin Spesian digimaiseman​ yhteyteen. ​​


Kurssipohjan luomisen jälkeen opettajat pääsevät lisäämään erilaisia verkkomateriaaleja ja aktiviteettejä kurssilleen. Moodleroomsissa on valmiina mahdollisuus mm. interaktiivisten H5P-tehtävien luomiseen.


Sisältöjen lisääminen


Oppimisaktiviteetit ja tiedostot lisätään seuraavasta näkymästä:

Kuvakaappaus Luo oppimisaktiviteetti -painikkeesta. 

Klikkaamalla 'Luo oppimisaktiviteetti' -linkkiä avautuu näkymä, josta voi eri välilehdiltä valita lisättäväksi joko aktiviteetteja tai aineistoja.

Tiedostoja ja kansioita voi puolestaan lisätä kurssille kahdella tavalla:
- Pudottamalla tiedostot ja kansiot tiedosto-laatikkoon
- Selaamalla haluttu tiedosto tietokoneen resurssienhallinnasta


'Aktiviteetit' ovat interaktiivisia ja usein myös arvioitavia elementtejä (keskustelut, kyselyt, tehtävät, tentit jne):

Kuvakaappaus oppimisaktiviteettien luomisesta.


 'Aineistoina' voi puolestaan lisätä mm. erilaiset verkkosivut, kansiot ja ohjetekstit: 

Kuvakaappaus erilaisten aineistojen luomisesta (tiedostot, tekstit, videot ym.)Sekä aktiviteettien että aineistojen osalta kannattaa ehdottomasti tutustua lyhyisiin ohjeisiin, jotka löytyvät 'Ohjeopas'-välilehdeltä:

Kuvakaappaus Ohjeopas-painikkeesta.


Verkkokurssin sisällöntuotantoon löytyy monipuolisia ohjeita, mm.: https://www.mediamaisteri.com/blog/sisallontuotannonopas (palveluun täytyy tosin antaa yhteystiedot - materiaalilinkki lähetetään sähköpostiin)


Valmiit materiaalipohjat


Hankkeissa on luotu koko Spesiaa varten valmiita materiaalipohjia, mm. yhteisiin tutkinnon osiin. Materiaalien esittelyt ja tilausohjeet löytyvät intrasta: https://spesia.sharepoint.com/opetus-ja-ohjaus/hyvatkaytannot/Sivut/yto-kurssit.aspx

Last modified: Wednesday, 12 August 2020, 2:55 PM